Η Λέσβος είναι το τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί της Ελλάδας, η ακτογραμμή της φτάνει τα 379 χλμ. και διαθέτει τεράστια ποικιλία παραλιών για κάθε περίσταση και διάθεση. Το νησί προσφέρει παραλίες για όλη την οικογένεια, για ζευγάρια, για θαλάσσια σπορ, ψαγμένες παραλίες, παραλίες για γυμνιστές και φυσικά δημοφιλείς παραλίες με beach bars και μουσική. Ωστόσο, υπάρχουν έξι παραλίες στο νησί που ξεχωρίζουν και αξίζουν πραγματικά να τις εξερευνήσετε στο επόμενο ταξίδι σας στη Λέσβο.

 1. Βατερά

Η παραλία Βατερά βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, στο ομώνυμο χωριό, 55 χλμ από την πόλη της Μυτιλήνης. Πρόκειται για μια τεράστια αμμώδη παραλία μήκους περίπου 10 χλμ, όπου βρίσκει κανείς beach bar με δυνατή μουσική, lounge bars για να χαλαρώσετε δίπλα στην παραλία και φουσκωτές πλατφόρμες για να παίξουν τα παιδιά. Διαθέτει επίσης αρκετή ποικιλία σε εστιατόρια και ταβέρνες κατα μήκος της παραλίας.

2. Άγιος Ισίδωρος

Η παραλία του Αγίου Ισίδωρου βρίσκεται 40 χλμ νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και είναι μια πανέμορφη παραλία με μικρά χρωματιστά βότσαλα. Έχει πάρει το όνομα τους από την ομώνυμη εκκλησία που δεσπόζει από πάνω της και αγναντεύει την παραλία.

Ουσιαστικά αποτελεί την παραλία του Πλωμαρίου καθώς βρίσκεται μόλις 1 χιλιόμετρο από το χωριό, οπότε μπορείτε να συνδυάσω το μπάνιο σας με μια επίσκεψη στη ‘‘μητρόπολη’’ του ούζου. Η παραλία φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της και έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Ωστόσο, να είστε προετοιμασμένοι για πραγματικά κρύο νερό που θα σας αναζωογονήσει! Μετά το μπάνιο, κατευθυνθείτε στο Πλωμάρι και επισκεφθείτε οποιαδήποτε από τις υπέροχες ψαροταβέρνες για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και φυσικά ούζο από τους τοπικούς παραγωγούς.

3. Σκάλα Ερεσσός

Στο δυτικό τμήμα του νησιού, βρίσκεται το χωριό Ερεσσός με το παραθαλάσσιο κομμάτι του που ονομάζεται «Σκάλα» (ονομασία που έχουν όλα τα παραθαλάσσια μέρη των χωριών του νησιού). Η Σκάλα Ερεσσός αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πόλους έλξης τουριστών της Λέσβου και όχι άδικα καθώς μιλάμε για μια απέραντη παραλία με μαύρη άμμο και πανέμορφα καταγάλανα νερά που βραβεύεται σχεδόν κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία. Είναι ιδανική για τους λάτρεις των water sports, με οργανωμένες εγκαταστάσεις για water ski, windsurfing, jet skies, φουσκωτά κλπ. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα πραγματικά μοναδικά cocktail που προσφέρουν τα beach bars κατά μήκος της παραλίας και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

4. Άναξος & Πέτρα

Η Άναξος και η Πέτρα είναι δύο όμορφες παραλίες στο βόρειο τμήμα της Λέσβου και βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το διάσημο χωριό Μόλυβος.

Η Πέτρα είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία, που περιβάλλεται από καφετέριες και ψαροταβέρνες, ιδανική για μια δροσιστική βουτιά στα παγωμένα και κρυστάλλινα νερά της.

Η Άναξος είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή όταν πρόκειται για αμμώδη παραλία και προσφέρει σχεδόν το ίδιο τοπίο με την Πέτρα με ταβέρνες και καφέ κατα μήκος της παραλίας. Και οι δύο είναι ιδανικές αν επιθυμείτε ένα χαλαρό και ήρεμο περιβάλλον.

5. Τάρτι

Στον δρόμο της Μυτιλήνης - Πλωμαρίου, αφού περάσετε το χωριό Γέρα, θα βρείτε μια διασταύρωση που οδηγεί στην παραλία Τάρτι. Είναι μια αμμώδης παραλία στο σχήμα μιας αγκαλιάς, όπου το καλοκαίρι αράζουν συχνά τα ιστιοφόρα για βουτιές στα καταγάλανα νερά της. Η παραλία βρίσκεται ουσιαστικά στον κόλπο της Γέρας και αποτελεί ιδανική τοποθεσία για τους λάτρεις του ψαρέματος. Αν είστε αθλητικός τύπος, αξίζει να κολυμπήσετε έως το μικρό νησί που βρίσκεται περίπου 200 μέτρα από την ακτή, για βουτιές από την κορυφή του (ύψος περίπου 5 μέτρα).

Μετά το μπάνιο, μπορείτε να απολαύσετε τοπικές σπεσιαλιτέ σε κάποια από τις δύο ψαροταβέρνες που βρίσκονται δίπλα στην παραλία.

6. Τσόνια

Η παραλία Τσόνια βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Μανταμάδος και κοντά στο χωριό Κλειώ. Είναι μια εκλεπτυσμένη και πολύ όμορφη παραλία με κόκκινη άμμο που αγαπούν οι ντόπιοι. Οι δύο παραδοσιακές ταβέρνες που βρίσκονται μπροστά στη θάλασσα, υπόσχονται ένα αυθεντικό ελληνικό γεύμα και ήσυχη ατμόσφαιρα.

Μυστικό: αν είστε αρκετά τυχεροί, μπορείτε να δείτε και τα δελφίνια να κάνουν βουτιές στην ανοιχτή θάλασσα.

Αυτές είναι οι καλύτερες έξι παραλίες της Λέσβου, ωστόσο, το νησί διαθέτει πάρα πολλές όμορφες παραλίες για όλα τις περιστάσεις. Μη διστάσετε να εξερευνήσετε όσες περισσότερες μπορείτε!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Αφήστε σχόλιο

Social Share